Mängd tillsatt socker

På Bollnäsfil vanilj saknas uppgift om tillsatt socker. Bara att det ingår i smaktillsatsen.
Det gör det omöjligt att jämföra olika smaksatta filprodukter. 
Hur stor är sockertillsatsen?


Anette Andersson

Kommentarer

  • Hej Anette,
    Tack för din fråga!

    Fil innehåller från början ca. 3,5 - 3,8 g naturliga sockerarter (i form av laktos) / 100 g. Naturell Bollnäsfil ligger exempelvis på 3, 8 g / 100 g. Denna mängd naturligt socker plus mängden tillsatt socker (i vårt fall sackaros) är det som anges under ”varav sockerarter”.
    För att få en ungefärlig uppskattning på hur mycket socker som tillsats i vaniljfilen beräknas ”varav sockerarter” minus filens innehåll av naturligt socker:

    9 g – 3, 8 = 5,2 g tillsatt socker /100 g

    Allt gott!

    Maria Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.